rommie.reismee.nl

Grampions & Great Ocean Road

Wat is het hard werken, zeg, dat reizen! Ik heb het zo druk met genieten, leuke activiteiten doen en mooie dingen zien dat ik echt nergens aan toe kom. Stress all over! Nou ja, jullie horen het wel, ik vermaak me prima. Aangezien dit mijn enige klachten zijn, behalve dan dat het hier al twee dagen minder mooi weer is ( 22 graden en bewolkt), heb ik het bijzonder naar mijn zin.

Ik heb geprobeerd een kleine selectie te maken van de foto's van de Great Ocean Road, dat was nog best pittig. Ik heb in drie dagen namelijk zo'n 500 foto's gemaakt. Zo indrukwekkend was het allemaal. Als ik thuis kom, moet ik maar eens de mooiste er uit zoeken. De tour begon ‘s ochtends vroeg, ik werd om half zeven bij het hostel opgehaald. Omdat we eerst nog een paar uur moisten rijden, is iedereen eerst weer lekker verder gaan slapen in de bus. Uiteindelijk zijn we begonnen in de Grampions, een berggebied waar we heerlijk hebben gewandeld, watervallen hebben gezien en de mooiste vergezichten hebben vastgelegd op beeld.

De tweede dag begon met een vroege afdaling door de Grampians. Klauteren en ploeteren af en toe, mijn bergschoenen kwamen goed van pas. Lekker actief en tegelijkertijd ook ontspannend omdat we verder geen andere toeristen tegenkwamen. Dus we hadden het rijk voor ons alleen, en daar hebben we van genoten! Toen we weer aankwamen in Halls Gap, het dorpje onder aan de bergen waar we ook de nacht door hadden gebracht, werden we opgewacht door kangoeroes! Jawel, de eerste kangoeroes die ik van dichtbij heb gezien. Wat een mooie dieren, en ze kunnen echt groot worden. Zelfs een kleine Joey (zo noemen de Aussies een baby-kangoeroe) in de buidel van zijn moeder zien kruipen en... gefilmd.

Later deze dag en de derde dag langs de Great Ocean Road gereden en veel mooie plekken aangedaan. De Bay of Islands, de 12 Apostels, Lord Arch Gorge, London Bridge en nog een paar waar ik de naam van moet opzoeken ;-) De kalksteenrotsen langs de kust hebben de mooiste kleuren en vormen, de zee is ontzettend blauw en ruig, de stranden zijn prachtig. Ik voelde me heel nietig daar met zoveel geweldig natuurschoon om me heen. Waarschijnlijk was dit de mooiste ervaring tot nu toe. Maar ik heb nog even voor de boeg, hoop dat ik nog veel van deze bijzondere ervaringen op mag doen.

Mijn internettijd zit er alweer op. Tot het volgende verhaal!!

En: HOE GAAT HET MET JULLIE?

See ya! Cheers mate!

Katolina

Hier is alles goed hoor! Hoe was je kerst, nog wat bijzonders gedaan? Ik heb eerste kerstdag met mijn ouders gevierd en tweede kerstdag vet leuk op stap geweest in schaaf, 90's --> je kent het wel: hakkuh :P

Dikke Kus Kat!

Roelof

Lieve Rommie,
mooi hoor wat je allemaal ziet!
mooi dat we tijdens 2de kerstdag even met elkaar konden praten.
Roelof

Bas

Heb even zitten googelen en weet nu hoelaat ik je een Happy 2010 kan wensen..haha..

Hier alles goed maar moet nog steeds wennen aan het fietsen met dit weer..sorry?! Verhaal en foto's zien er super uit en volgens mij triggert dit vast een aantal mensen om ook ooit die kant op te gaan!

Geniet lekker verder...

Xbas

Henk

Bas het is ongeveer 8,5 uur dus je moet nog even wachten, maar ik doe het stiekum nu, anders vergeet ik het. Lieve Rommie, bijna een dag te vroeg, maar een heel geweldig 2010 toegewenst.

Ik geniet van je verhalen en ben zeker vanplan om ook nog eens die kant op te gaan. Pas goed op je zelf. en je bent zeker al bruin geworden.

Liefs Henk.

HenM

Goeie Rommie,
Hartstikke mooi dast dit alles belibje meist. Dat wie yn ús tiid net oan e oarder.
Oer de timperatuur hoechst net te kleien ! It is hjir 's nachts under nul en oerdei is de gevoelstemp nog leger.
Bin d'r bij dei ek bosk-brannen, it wie hjir op de radio.
Bin nog steeds drok oan it klussen mei de douche .
It begjint d'r al aardich op te lykjen.
Moarn (hjoed) in hiel fijne jiirwiksel tawinske en net mei fjoerwurk boartsje hjer !!
Wy stjoere dy ek nog in e-mail.
Fjidder net safolle nijs mear. In soart plesier tawinske.
Oant safier. HenM

mirjam

moisy moisy toch!!!!
wat heerlijk te lezen en beleven en zo herkenbaar alllemaal ;)
wat een land he met die overweldigende natuur en beestjes en het gevoel van vrijheid, kriebels in de buik en die glimlach op je gezicht..
meid geniet, ook al heb je effe hoofdpijn en doe je een dagje niks, struikel je over de Nederlanders en zweet je gigantisch bij 40 graden. Ach als dat alles is, hihi!!!

Een super geweldig fantastisch 2010 gewenst, en ik waarschuw je alvast door deze reis kun je wel een virus oplopen he, verslaving noemen ze dat wel eens. Maar das niet erg hoor, kun je mee leven!! En gelukkig is de wereld groot.

Wij zijn effe met de familie Wijngaarden in Zweden geweest en dat waren weer super gezellige dagen maar had je al van Rigtje gehoord over de tel. Bij deze de groetjes terug..

Genietse in Melbourne en dan op naar de oostkust, heb geen tips voor je helaas want dat stukkie moet ik nog steeds eens doen maar op een of andere manier kom ik daar nooit aan toe.. HMMMM weird!
Ooh ja toch wel, EXPLORE EN ENJOY

Cheers mate and euh you know like, euh, no worries!!

Klaasina

Namens de familie Grijpstra-Tabak de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, maak er een topjaar van. Veel geluk, liefde, wijsheid en vooral heel veel gezondheid. Dikke kus uit Burgum van ons allemaal, smak!!!!

Akke Abma

Dag Rommie,
Wat heb jij het druk, maar wat een belevenis daar in het verre land. Wat een prachtige natuur, alhoewel hier in het hoge noorden is het momenteel ook prachtig.
Wel oppassen geblazen. Soms glas, glad, glad.
Oom Roel en de kinderen hebben al lekker geschaatst.
Zie je het voor je ?
Het is hier nu heel erg koud.
Wij willen jou nog een heel gezond, gelukkig 2010 wensen.
Geniet van alles, maar wees voorzichtig.
Dikke tút van oom Roel, tante Akke en Nienke.